Bridge House / Aranguiz-Bunster Arquitectos

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/538543/bridge-house-aranguiz-bunster-arquitectos Clipboard “COPY” Architects: Aranguiz-Bunster Arquitectos Year Completion year of this architecture project “COPY” Bridge House / Aranguiz-Bunster Arquitectos Chile ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/538543/bridge-house-aranguiz-bunster-arquitectos Clipboard Projects Manufacturers: OndulineSave this picture!© Nico SaiehRecommended ProductsDoorsLonghiDoor – HeadlineWindowsSolarluxSliding Window – CeroWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformText description provided by the architects. The project is located in an area ​​100 x 50 meters, located in a forest of Ulmos, Melis Myrtles and other native species. It is crossed longitudinally by a stream, modeling the topography of the soil.Save this picture!Site PlanThe stream and its path through the land, generate the general idea of the project.Save this picture!© Nico SaiehTo cross the stream like a bridge, rescuing the light and transparent language that allows the project to be inserted into the forest without dramatically altering the major components of the environment.The impact on the forest and the stream is minimal.Save this picture!ElevationIn the search for the site, we chose an area clear of large trees, where the basin generates a level difference of 2.5 between the two sides. This allowed us to differentiate the supports (two concrete blocks), one as a foundation near the natural ground level (south edge) and the other as a support base on the north side.Save this picture!© Nico SaiehThe base contains the main access, made of a vestibule that leads to a staircase up to the main level.Save this picture!SectionThis volume is structured on two concrete blocks, on which three steel beams with a 12 meter span are anchored and supported. Above them is a frame of beams and double wood columns. Among the columns, double glazed windows use as center or frame the same existing structure.This allows to minimize the elements and maximize the views.Save this picture!© Nico SaiehThe total length of the main volume and can be seen walking through a glazed corridor between the two accesses, through the exposed structure of columns and diagonals that ends in a secondary access. This allows a continuous path between both sides of the stream.Save this picture!© Nico SaiehInside it is the public program of the house, the hallways, kitchen, dining-living room are integrated, and at the end of the common areas is a covered terrace.Save this picture!PlanConversely, another volume with the bedrooms and more private spaces of the house rests on the main volume. Thus, its language is more opaque and largely closed to the South. The height reached with respect to the ground level allows a clear and distant view through the treetops.Save this picture!© Nico SaiehAmong the important initial requirements was to use sustainable native woods. The general structure; beams and exposed columns as well as floors, ceilings, doors and frames are made of Laurel demolition wood (rescued from the demolition of former villas that are abandoned over time due to the decline in family size and high maintenance costs).Save this picture!© Nico SaiehThe other materials used were:-          Pine wood for the secondary structure.-          Reinforced concrete in load-bearing walls.-          Inox beams.-          Onduline panels for the exterior cladding of volume 2.-          Double glazed windows.-          Prepainted A2 Zinc Panel, roof.-          Plaster.-          High density expanded polyethylene.-          Mineral wool.Originally published on 21 August, 2014Save this picture!SchemeSave this picture!SchemeSave this picture!SchemeProject gallerySee allShow lessPratt Institute, Higgins Hall Insertion / Steven Holl ArchitectsSelected ProjectsTeacher Training Center / Ramón Fernández-AlonsoSelected Projects Share Housescenter_img 2010 CopyHouses•Puerto Varas, Chile Save this picture!© Nico Saieh+ 37Curated by Clara Ott Share Manufacturers Brands with products used in this architecture project Bridge House / Aranguiz-Bunster ArquitectosSave this projectSaveBridge House / Aranguiz-Bunster Arquitectos ArchDaily Year:  CopyAbout this officeAranguiz-Bunster ArquitectosOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodPuerto VarasIcebergChilePublished on July 14, 2019Cite: “Bridge House / Aranguiz-Bunster Arquitectos” [Casa puente / Aranguiz-Bunster Arquitectos] 14 Jul 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?桥楼 / Aranguiz-Bunster Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more